Aktualne vsebine

Ponovno pozdravljeni,

najprej se Vam iskreno zahvaljujem za hiter odziv in razumevanje glede (ne)obratovanja vrtca v prihodnjem tednu. Kljub temu, da smo naknadno zožali krog upravičencev do sprejema v vrtec prihodnji teden, prosim vedite, da je situacija v državi alarmantna in da je za Vaše otroke najvarneje, da so nekaj časa v varnem zavetju doma.

Vendar vem, žal to ni povsod mogoče. Name ste se obrnili nekateri, ki imate tudi takšne in drugačne stiske in skupaj smo poiskali rešitve in možnosti. Tako bo tudi v prihodnje. Če bi se še kje situacija spremenila, me prosim pokličite na tel. št. 041/358-398 in skupaj bomo poiskali rešitev, ki vedno obstaja.

Za tiste otroke, ki pa je prihod v vrtec edina možnost, sporočam, da bomo otroke prihodnji teden sprejeli v dežurni enoti b-85. Prilagoditi smo morali tudi delovnik, ki po novem do nadaljnjega traja od 7.00 do 16.00 ure. Vljudno prosim, da se časovnega okvira držite.

V kolikor bi prišlo še do kakšnih sprememb, bomo to pravočasno objavili na naši spletni strani - zato prosim spremljajte zavihek obvestila.

Miren in brezskrben vikend Vam želim,

Ksenija Štibernik, direktorica

Spoštovani starši,

zaradi vse slabše epidemiološke situacije, je Vlada RS včeraj popoldne sprejela odločitev, da se s ponedeljkom zapirajo med drugim tudi vrtci. Seveda je pri tem dopustila možnost izjem - torej varstvo za vse tiste, ki nimate drugih možnosti.

Ker je ta odločitev prišla takorekoč čez noč, nismo pa prejeli še nobenih ostalih podrobnejših navodil, se v tem trenutku obračam na Vas s prošnjo, da se danes do 12.00 ure na e-pošto svojega vzgojitelja (Škorenjci -  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ; Cofki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Pingvini - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Sovice - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Mucki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Prijatelji - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Balončki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Mehurčki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) odzovete vsi, ki v ponedeljek nujno potrebujete varstvo - v ponedeljek poteče tudi karantena za enoto b-90.

Pri sprejemanju odločitve, ali resnično potrebujete varstvo, Vas prosimo za razmislek s polno odgovornostjo, pri tem pa imejte prosim v mislih da:

- se bodo enote po vsej verjetnosti združevale,

- bomo sprejemali zgolj popolnoma zdrave otroke,

- bomo po potrebi prilagajali poslovni čas vrtca.

Starše, ki ne hodite v službe, pozivamo, da obdržite otroka doma. 

V kolikor se ne boste odzvali, bomo smatrali, da imate varstvo urejeno.

O sprejetih odločitvah glede organizacije dela od ponedeljka dalje Vas bomo pravočasno, zato Vas pozivamo, da spremljate obvestila na naši e-spletni strani.

Verjamem, da lahko s skupnimi močni premagamo to težko obdobje, čas karantene pa izkoristimo za družinske trenutke, ki jih sicer med letom primanjkuje.

Hvala vnaprej za odziv. 

Želim Vam miren vikend... Ostanite zdravi!

Ksenija Štibernik, direktorica

 

 

Zaradi manjšega števila prisotnih otrok, bosta enoti b - 85 in b - 90 od 1. 7. 2020 do nadaljnjega združeni v enoti b -90.

Ekipa Kobacaj

Na podlagi vladnega odloka o obvezni uporabi zaščitne maske v zaprtem javnem prostoru, ki velja od 25. 06. 2020, Vas vljudno pozivamo k obvezni uporabi mask v prostorih vrtca.

Hvala za razumevanje!

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

 

obveščamo Vas, da bomo v petek, 26. 06. 2020, zaradi majhnega števila prisotnih otrok, vse enote združili v enoto b-79.

Želimo Vam lep praznični konec tedna,

ekipa KOBACAJ

Spoštovani starši,

 

obveščamo Vas, da bomo v petek, 26. 06. 2020, zaradi majhnega števila prisotnih otrok, vse enote združili v enoto b-79.

Želimo Vam lep praznični konec tedna,

ekipa KOBACAJ

Ker se v zadnjem času soočamo s prehladi, virozami in drugimi boleznimi, vam posredujemo navodila, kako ravnati, če otrok zboli.

Iz ZD Grosuplje so sporočili, da se otrok lahko vrne v vrtec po bolezni:

- po 14 dneh ali

- s potrdilom ZD, da je negativen na Covid ali

- s potrdilom pediatra, da se lahko vrne.

V slednjem primeru oz. primeru, ko pediater potrdila ne želi izdati, meni pa, da se otrok lahko vrne v vrtec, nam zadostuje vaša pisna, podpisana izjava, na katero navedite ime in priimek pediatra ter datum, ko vam je le-ta podal mnenje, da je otrok primeren za vrnitev v vrtec.

Zavedamo se, da je situacija neprijetna, vendar moramo vseeno upoštevati navodila za preprečevanje širjenja Covid-a.

Za dodatna pojasnila nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Želimo vam lepe prihajajoče počitnice.

Ekipa KOBACAJ

 

 

 

 

Obveščamo Vas, da bodo zaradi velike odsotnosti otrok, enote dne 26. 06. 2020 združene po naslednjem razporedu:

- enota b-79 (združeni enoti b-79 in b -91)

- enota b-90 ( združeni enoti b-90 in b-85).

 

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni,

ekipa KOBACAJ

Spoštovani starši,

Obveščamo Vas, da se s ponedeljkom, 01. 06. 2020, vračamo v ustaljen ritem delovanja, kakršnega smo bili vajeni pred korona obdobjem. To pomeni ponovno združevanje oddelkov ter daljši delovni čas (6. 30 - 16. 30).

Tudi nošenje mask ni več obvezno, je pa priporočljivo.

Lep konec šolskega  leta in še lepše poletne počitnice vam želimo,

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

 

Zahvaljujemo se Vam za ažurno podane izjave in odgovore v zvezi z vrnitvijo Vaših otrok v vrtec. Dobili smo veliko sporočil in na vse žal še nismo uspeli odgovoriti.

Obveščamo Vas, da je najavljeno število otrok za vrnitev v vrtec z dnem 18. 05. 2020 številčno znotraj okvirov priporočil NIJZ-ja, zato bomo sprejeli vse otroke, za katere ste podali izjavo po želji z vpisom 18. 05. 2020. Otroci bodo ostali v isti enoti in oddelku ter pri istih vzgojiteljih, izjema so 4 otroci iz oddelka Kapljic, ki bodo začasno premeščeni v oddelek Metuljev.

Na tem mestu Vas tudi obveščamo, da smo zaradi priporočil NIJZ-ja glede nezdruževanja oddelkov, primorani prilagoditi in skrajšati delovni čas vrtca na čas od 7.00 ure do 16.00 ure. Vljudno Vas prosimo, da se držite urnikov.

Bistvena sprememba bo tudi protokol sprejemanja in oddajanja otroka v vrtec. Zaradi preprečevanja možnosti okužb prosimo, da v garderobo vstopate posamično (naenkrat sta v garderobi lahko zgolj otrok in njegov starš. V garderobi bo staršem na voljo tudi razkužilo.

V nadaljevanju Vas bomo seznanili tudi z ostalimi navodili, ki bodo veljali po  novem do preklica epidemije.

Hvala za razumevanje.

Veselimo se ponovnega srečanja - do takrat Vam želimo lep in miren sončen vikend :-)

Ekipa KOBACAJ

Spoštovani starši,

 

obračate se na nas z vprašanjem, če imamo v našem vrtcu primer okužbe ali osebe, ki so bile v stiku z okuženimi osebami. Sporočamo, da pri nas zaenkrat še nismo prejeli nobene informacije o tem.

 

Skladno z navodili Vlade RS Vas obveščamo, da bo Zasebni vrtec Kobacaj od ponedeljka, 16. 03. 2020, do nadaljnjega zaprt. Podrobnejših navodil nimamo, zato prosimo za razumevanje. Takoj, ko le-te prejmemo, Vas o tem preko spletne strani tudi obvestimo.

 

Ker so priporočila, da bi otroci že jutri ostali v domači oskrbi, apeliramo na Vas, da razmislite o tem.  Prosim, da vzgojiteljem čimprej sporočite, kdo od otrok bo jutri prisoten v vrtcu,

 

Hvala za razumevanje in vse dobro,

 

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

vabimo vas na tradicionalno decembrsko prireditev ob prihodu Dedka mraza, ki bo 11. decembra ob 17.00 uri v avli OŠ Loiusa Adamiča Grosuplje na Tovarniški cesti.

Na prireditvi vam bomo prikazali delček dogajanja v oddelkih, na koncu pa priklicali Dedka mraza.

Veselimo se srečanja z vami,

Ekipa Kobacaj

Izpis lahko sporočite tudi preko maila na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Tudi kobacaji smo imeli 15.11.2012 tradicionalni slovenski medeni zajtrk. Čebelarja in člana Čebelarskega društva Grosuplje Milan in Franci sta prinesla med in ostale rekvizite, s katerimi sta nazorno prikazala postopek pridobivanja meda.

Spoštovani starši šolskih otrok, obveščamo Vas, da bomo v času poletnih počitnic organizirali počitniško varstvo šolskih otrok (1.-3. razred). Z varstvom bomo pričeli v ponedeljek, 02.07.2018, v enoti B-85 (manjši oddelek).

Z varstvom bomo pričeli v ponedeljek, 02.07.2018, v enoti B-85 (manjši oddelek).