Obratovanje vrtca od 07. 12. dalje

Spoštovani starši,

zavedamo se, da je 'korona' način življenja v naš vsakdanji ritem prinesel dodatne stresne situacije, povezane tudi z varstvom vaših otrok. Po najboljših močeh si prizadevamo, da vam pri tem pomagamo, a dosegli smo maksimalno število otrok glede na določila NIJZ in glede na kadrovske zmožnosti zaposlenih, saj se vzgojitelji srečujejo s podobnimi življenjskimi situacijami kot vi.

V zadnjem obdobju se vse bolj pogosto soočamo s pritožbami nekaterih staršev, da v vrtec prihajajo otroci, za katere menijo, da to ni nujno, kar pa je edini upravičeni razlog za prisotnost otrok v vrtcu.

Dobro veste, da smo veseli vseh otrok in da jih imamo radi, a vse večje število otrok v času dežurstva vrtca postaja čedalje večja težava.

Vljudno vas prosimo, da pretehtate svojo situacijo, ali je prisotnost vašega otroka v vrtcu res nujna ali če obstajajo možnosti, da bi bil prisoten zgolj nekaj dni na teden. Verjamemo, da bodo vaše odločitve glede prisotnosti otroka v vrtcu odgovorno sprejete in da bodo v vrtcu prisotni zgolj tisti otroci in zgolj tiste dni, ko je to res nujno potrebno.

V nasprotnem primeru bomo žal morali sami delati selekcijo.

Prosimo vas, da vsak teden v času dežurstva vrtca osebno prinašate potrdila delodajalca in izjave o zdravstvenem stanju otroka. Torej od ponedeljka, 07. 12. 2020 dalje mora vsak starš (ponovno) osebno predati vzgojiteljem potrdilo delodajalca, da je to nujno. Samozaposlene oz. zaposlene v družinskem podjetju pa pozivamo, da si delo organizirate tako, da otrok ni vse dni v vrtcu.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje in vam privoščimo, da bi bil veseli december, ki je v letošnjih razmerah manj čaroben in vesel, za vas in vaše družine, čimbolj bogat. Podarimo svojim otrokom čas – morda je to zanje največje darilo.

Ekipa Kobacaj