Obvestila

Spoštovani starši,

z namenom dokončnega oblikovanja oddelkov za prihodnje šolsko leto vas vljudno prosim, da vzgojitelju svojega otroka še v tem tednu sporočite, če vaš otrok v prihodnjem šolskem letu ne bo več vpisan v naš vrtec.

Hvala za razumevanje.

Uspešen preostanek šolskega leta.

Ksenija Štibernik

 

sredo, 9. 3. 2022, je napovedana splošna stavka v vzgoji in izobraževanju. Ker se zavedamo, da je za vsemi nami težko in naporno leto, v katerem so bili otroci veliko doma, smo se zaposleni v vrtcu Kobacaj odločili, da BOMO NA DELOVNEM MESTU normalno opravljali svoje delo.

Podpiramo dvig plač zaposlenih v vrtcih in menimo, da je popolnoma nesprejemljivo, da pomočniki vzgojiteljev ne dosegajo niti minimalne plače v RS in hkrati opravljajo tako pomembno in zahtevno ter odgovorno delo. Vrtci niso zgolj varstvo, ampak nudijo kompleksen in napreden proces vzgoje in izobraževanja. Plače pod pragom minimalne plače zato nikakor niso sprejemljive, plače diplomiranih vzgojiteljev, ki so nižje od učiteljskih plač in od ostalih primerljivih poklicev, prav tako ne.

Zato bomo hvaležni, če v znak podpore z razumevanjem sprejmete spremenjen delavnik od 7.00 - 15.00 ure. Ta delavnik velja zgolj za čas stavke.

Naša želja je, da s skupnimi močmi in solidarnostjo na obeh straneh dosežemo kar največjo mero zadovoljstva, seveda pa upamo, da se stavkovne zahteve kmalu razrešijo. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vašo podporo in obljubljamo, da bomo še naprej z veseljem skrbeli za nasmehe na obrazih vaših najmlajših.

Lep konec tedna,

ekipa Kobacaj

Spoštovani,

v okviru programa Ekošola, v katerega je Zasebni vrtec Kobacaj vrsto let aktivno vključen, vas vabimo na spletno delavnico projekta HRANA NI ZA TJAVENDAN in MLEKASTIČNO! IZBEREM DOMAČE, ki jo Ekošola organizira v četrtek, 10. marca 2022 s pričetkom ob 17.00.

Na delavnico ste toplo vabljeni vsi, saj je hrana, zavržki le-te in prehranska pismenost pravzaprav izziv za vse nas.

Zaradi zagotavljanja dovolj velike spletne učilnice se je na delavnico potrebno prijaviti, zato vas prosimo, da vašo prisotnost na srečanje vpišete v prijavnico na povezavi https://ekosola.wufoo.com/forms/wm1w78v13p1wzl/ do srede 9. marca do 12. ure.

Vljudno vabljeni!

Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19 (Ur.l.RS, št. 152/20; v nadaljevanju: ZZUOOP) je v 102. členu določil, da so starši, katerih otroci od 1. oktobra 2020 ne obiskujejo vrtca zaradi odrejene karantene, za dneve odsotnosti otroka iz vrtca oproščeni plačila za vrtec. Višino znižanega plačila staršev za vrtec, ki jim je določena v skladu z odločbo pristojnega centra za socialno delo, krije proračun Republike Slovenije.

 

Staršem se oprostitev plačila za vrtec iz prvega odstavka tega člena prizna, če vrtcu za otroka predložijo odločbo o odrejeni karanteni.

Odločbo o odrejeni karanteni (na ime starša ali otroka) morajo starši predložiti vrtcu do zadnjega dne v tekočem mesecu. Odločbe posredujete po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Kako starši pridobite potrdilo o karanteni?

Obrazec za pridobitev potrdila o karanteni na domu je dostopen preko naslednje spletne strani: https://www.gov.si/novice/2020-11-12-nov-nacin-pridobivanja-potrdil-o-prestajanju-karantene-na-domu/.

Potrdilo o karanteni na domu za vašega otroka predstavlja tudi dokazilo o varstvu otroka za uveljavljanje pravice pri delodajalcu.