Vrtec Kobacaj

Mehurčki smo se v ponedeljek, 21. junija 2021, odpravili na zaključni izlet v Aboretum Volčji Potok. Uživali smo v občudovanju dinozavrov in morskih velikanov, opazovali smo pestro množico različnega cvetja in dreves, pozornemu očesu otrok ni ušla tudi urna veverica, ki smo ji sledili vse dokler nam ni ušla med krošnje dreves. Vsak si je ob zvonu želja zaželel željo, nato pa je sledila zabava na igralih v prijetni senci dreves.

Mehurčki smo si v torek, 8. junija 2021, skupaj z Balončki ogledali interaktivno predstavo Za petimi gorami. Skupaj z nastopajočima smo se podali na virtualno potovanje okoli sveta – pot nas je peljala v Azijo, Avstralijo, Afriko, Južno Ameriko, Arktiko, nazadnje pa v rodno Slovenijo, kjer so otroci iz papirnatih vrečk oblikovali vsak svojo goro in jo postavili na oder ter tako sooblikovali zaključno sceno predstave.

Mehurčki smo od srede, 2. 6. 2021, do petka, 4. 6. 2021, letovali na kmetiji Obolnar, kjer smo uživali v prekrasnem vremenu, naravi in gostiteljih. Prvi dan smo si ogledali domače živali: ovce, ponija, bikce. Podali smo se na daljši sprehod, kjer smo nabirali različne travniške rastline, ki smojih kasneje razvrščali in oblikovali herbarij. Zvečer smo kurili ogenj, na katerem smo spekli hrenovke. Naslednji dan smo se podali na sprehod po gozdu, si ogledali ljubke zajčke, pekli piškote, lužili koruzo, se zabavali na igrišču in ob kmečkih igrah, zvečer pa ob glasbi zaplesali v pižamah. Zadnji dan smo si ogledali mlin in damjake v daljavi, se peljali s traktorjem in se podali na lov na zakladom. Polni nepozabnih vtisov smo se vrnili domov in s slastnimi piškoti, ki smo jih spekli več kot smo jih pojedli, obdarili tudi starše.

V četrtek, 1. oktobra 2020, smo se Mehurčki in Balončki odpravili v Kekčevo deželo. Rešili smo Mojco iz Bedančeve koče, s skovikanjem pregnali Bedanca, se spustili po toboganu iz Brincljeve koče ter se skozi skrivni rov podali za Kekcem v njegovo domovanje. Na drugi strani rova nas je v svoj pravljični objem sprejela s soncem obsijana Kekčeva dežela, da smo prešerno zapeli Kekčevo pesem in se skupaj z njim podali do Pehte, ki nas je sprejela odprtih rok. Pri njeni koči smo se v družbi radovednih koz okrepčali. Obogateni z nepozabnim doživetjem smo s prešernimi nasmehi zapustili s soncem obsijano pravljično deželo.