Obratovanje vrtca v času stavke

sredo, 9. 3. 2022, je napovedana splošna stavka v vzgoji in izobraževanju. Ker se zavedamo, da je za vsemi nami težko in naporno leto, v katerem so bili otroci veliko doma, smo se zaposleni v vrtcu Kobacaj odločili, da BOMO NA DELOVNEM MESTU normalno opravljali svoje delo.

Podpiramo dvig plač zaposlenih v vrtcih in menimo, da je popolnoma nesprejemljivo, da pomočniki vzgojiteljev ne dosegajo niti minimalne plače v RS in hkrati opravljajo tako pomembno in zahtevno ter odgovorno delo. Vrtci niso zgolj varstvo, ampak nudijo kompleksen in napreden proces vzgoje in izobraževanja. Plače pod pragom minimalne plače zato nikakor niso sprejemljive, plače diplomiranih vzgojiteljev, ki so nižje od učiteljskih plač in od ostalih primerljivih poklicev, prav tako ne.

Zato bomo hvaležni, če v znak podpore z razumevanjem sprejmete spremenjen delavnik od 7.00 - 15.00 ure. Ta delavnik velja zgolj za čas stavke.

Naša želja je, da s skupnimi močmi in solidarnostjo na obeh straneh dosežemo kar največjo mero zadovoljstva, seveda pa upamo, da se stavkovne zahteve kmalu razrešijo. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vašo podporo in obljubljamo, da bomo še naprej z veseljem skrbeli za nasmehe na obrazih vaših najmlajših.

Lep konec tedna,

ekipa Kobacaj