Sprememba odloka

Spoštovani starši.

Dne 18. 1. 2022 smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli posodobljena navodila na podlagi spremenjenega Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

Seznanjam Vas s priporočili in opozorili, ki se nanašajo na vrtce:

- skladno z navodili (https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje) se staršem priporoča, da v primeru, ko je v oddelku potrjen primer okužbe s SARS CoV-2, pa otroci niso napoteni v karanteno na domu (manj kot 30% okužb v oddelku v zadnjih dveh tednih), otroke doma testirate vsak dan v obdobju potencialne karantene;

-  inšpektorat je opozoril, da se v zadnjem času povečuje število primerov, ko starši vstopajo v vrtec brez nošenja zaščitnih mask (ta obveznost še vedno velja, zato morajo vrtci starše dosledno opozarjati k nošenju zaščitnih mask ob zadrževanju v prostorih vrtca oziroma h gibanju na zunanjih površinah, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 m).

Ponovno Vas vljudno pozivam k spoštovanju priporočil, da v vrtec vozite zgolj popolnoma zdrave otroke ter k nošenju mask. Vrtec oz. vzgojiteljice so dolžne starše dosledno opozarjati na nošenje zaščitnih mask in zato prosim, da jih razumete in vzamete to kot dobronameren ukrep za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni.

Hvala za razumevanje,

Ksenija Štibernik, direktorica